İçindekiler
Halk arasında gıdı olarak adlandırılan çene altı dolgunluğu, genç kimselerde bile görülebilen ve estetik bakımdan oldukça huzursuzluk verici bir problemdir. Bu sıkıntıdan ister cerrahi müdahalelerle isterseniz de doğal yöntemlerle kurtulmak mümkündür.
Çene Altı Yağları İçin Tıbbi Çözümler
Mezoterapi: Eğer cildiniz sarkmamış ve yalnızca yağ fazlalığı mevcutsa bu yöntem kullanılabilir. Bu yöntemde, çok ince iğneler yardımıyla yağ eritici ilaçlar verilebilir. Bu, hücrelerin yenilenmesine faydalı olur ve uygulanılan bölgede incelme sağlanır.
Fraksiyonel Lazer: Bu yöntem, kırışıklık problemi daha belirgin olan hastalarda kullanılmaktadır, cilt fazlalığı ve cilt altı yağlanması fazla olmayan hastalarda kullanılmamaktadır. Bu yöntemle, kolajen şeritlerin sıkılaşmasına fayda sağlanmış olur, ilerleyen dönemlerde kolajen üretimi fazlalaştırılır. Bu sayede daha taze bir cilt görünümü ve ciltte sıkılaşma sağlanmış olunur.
Botox: Botox ile kas bantlarının hafifletilmesi mümkündür. Bu sayede, cildin derin tabakalarındaki kolajen lifleri ısıtılarak yüzey dış gözle belli olacak şekilde gerilir. Botox ile eski tabakalarda mevcut olan destek dokulardaki sarkıklıklar da toparlanmış olur.
Liposuction: Lazer liposuction veya klasik liposuction uygulanan kişilerde operasyon için lokal anestezi ve sedasyon kafidir, genel anesteziye hiç bir şekilde ihtiyaç duyulmamaktadır. Operasyonun ardından boyun bölgesinde gerginlik hissi, ödem (şişme), ağrı, morarma veya deri cildinde uyuşukluk gibi problemler görülebilir. Hafif baskılı pansuman gerektiren bir yöntemdir. Günlük yaşantıya dönüşün oldukça kısa sürdüğü bir yöntemdir.
Tabi ki bu uygulamaların yapılması için belli bir maliyeti gerekmektedir ve herkesçe yaptırılması mümkün değildir. Tıbbi yardım almadan da yapabileceğiniz yöntemler bulunmaktadır.
Çene Altı Yağları İçin Doğal Çözümler
Egzersiz Yöntemleri: Belirli egzersizler yaparak çene altında bulunan yağlarınızdan kurtulmanız mümkün. Bu egzersizlerin ilkinde ihtiyacınız olan şey bir kaşık. Bu kaşığı sap kısmından ağzınıza yerleştirin ve alt çenemizi hafif bir şekilde dışarı çıkartarak kaşığı yukarı aşağı olacak şekilde hareket ettirin. Bu uygulamayı gün içerinde 15 defa ve 3 set halinde tekrarlayınız. Diğer bir egzersiz yöntemi ise, 3 defa derin bir nefes aldıktan sonra yanaklarınızı şişirin ve kaşlarınızı yukarıya doğru kaldırın. Bu pozisyondayken içinizden 10’a kadar sayın ve aynı işlemi 3 kez uygulayın. Bir diğer egzersiz yöntemi; sandalyeye dik bir vaziyette oturun diğer yandan kollarınızı aşağıya doğru serbest bir şekilde bırakın. Sırtınızı geriye doğru yaslayın ve başınızı arkaya atın. Bu pozisyonda iken ağzınızı açabildiğiniz kadar açın ve kapatın, bu hareketi 15 defa tekrarlayın.
Bu uygulamaları yaparken dikkat etmeniz gereken nokta bu egzersizlerin her gün büyük bir sabırla düzenli bir şekilde yapılmasıdır. Bunları yaparken göstereceğiniz azim size erimiş çene altı yağları olarak dönecektir.
Çene Altı Yağları İçin Kür
Kür Hazırlamak: Çene altı yağı kürü evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir kür tarifidir. Lazım olan malzemeler; karbonat, gliserin, deniz suyu, damıtılmış su, buğday çimi tuzu yosun ve sodyumdur. Yeteri büyüklükte bir kasenin içerisine bu malzemeleri eşit miktarlarda dökerek ezin ve hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Hamur durumuna gelen maskeyi eliniz ile gıdık gibi duran kısımlara masaj yaparak sürün ve cildinizin bu maskeyi emmesini sağlayın. Bir veya bir buçuk saat kadar maske yüzünüzde dursun ve daha sonra yıkayarak temizleyin. Haftada bir yada iki defa yapmanız yeterlidir. Bu maske ile zamanla çene altı yağlarınızın eridiğini göreceksiniz.
Seçeceğiniz hangi yöntem olursa olsun mutlaka sabırlı olmanız gerekmektedir. Sabredenler ve azmedenler her zaman kazanırlar.