İçindekiler
Öğünlerinize bu baharatları ekleyerek metabolizmanızı hızlandırabilir ve karın yağlarınızdan daha basit kurtulabilirsiniz.
Göbek Eriten Baharatlar
1. Zencefil
Bu aromatik baharat midenizi yatıştırdığı gibi bunun yanı sıra kilo kaybını da teşvik eder. Zencefil bir antioksidandır ve acı biberlerde bulunan kapsaisin içerir. Yapılan araştırmalara göre kapsaisin geçici olarak metabolizmayı hızlandırır ve bu da yüksek kalori yakımına neden olur. Zencefil, gıdaların termik etkisini ve tokluk hissini arttırır.
√Zencefilin Kadınlar İçin Faydaları Ve Yararları
2. Biberiye
Çam gibi iğneli bu koyu yeşil bitki, kilo denetimi için de işe yarıyor. İngiliz Beslenme Dergisi’ne göre, biberiyede bulunan karnozik asit, kan şekeri seviyesini azaltırken kilo dengesini koruyor. Illinois Üniversitesi’nde yapılan bir diğer araştırmaya göre, polifenoller ve flavonoidler bakımından diğer birçok bitki ve baharattan zengin olan biberiye, tip-2-diyabetle ilişkili enzimleri bloke eder.
√Göbek Ve Basen Eritmek İçin Biberiye Yağı Faydaları
3. Zerdeçal
Zencefilin yakın akrabası olan zerdeçal, doğu Hint mutfağından gelir ve aslında her mutfakta olması gereklidir. İçeriğinde direkt olarak vücuttaki iltihaba karşı hareket eden kurkimin vardır. Ve iltihaplanmanın engellenmesi, bedenin önemli bir metabolizma-sinyal hormonu olan leptineni artırır.
√Zencefil Zerdeçal Yoğurt Tarçın İle Zayıflama Diyeti
4. Pul biber
Acı demek yakmak demektir. Baharatlara acı tadını veren kapsaisin, metabolizmayı hızlandırıyor. Pul biberde çokca bulunan bu bileşen zayıflamak isteyen acı severlere müjdeli haberin ta kendisidir.
5. Arnavut biberi
Kalorileri yakmak dışında, acı iştahınızı da durdurmaya yarayabilir. Perdue Üniversitesi Gıda ve beslenme araştırmacıları kilolu olmayan 25 kişi üzerinde bir araştırma yaptı. Bunlardan 13’ü baharatlı yemek yemeyi severken 12’si sevmiyordu. Altı hafta boyunca yemeklerine az da olsa kuru Arnavut biberi katılan grupta, biber sevmeyenlerin iştahlarının kesildiği gözlendi. Ve ilaveten zerdeçal gibi, bu baharat da soğuk algınlığı ve mikropları defetmek için yardımcıdır, hatta en inatçı bağışıklık sistemlerini bile tetikler.
6. Hardal tohumları
Turpgillerden sebze ailesinin bir üyesinden elde edilen bu keskin baharat, metabolizmayı hızlandırır. Kuzey Carolina Devlet Üniversitesi araştırmacıları, hardalda ki homobrassinolide’in yağsız vücut ve kas kütlesini artırmak için kas hücrelerini uyardığını ortaya koydu. Bir diğer araştırmaya göre ise, hardalda bulunan melatonin kalori yakan yağ hücrelerini harekete geçirip, kilo denetimine yardımcı oluyor.
7. Karabiber
Koreli araştırmacılara göre, bu sofra baharatına güçlü tadını veren pipeline, bunun yanı sıra yağ da yakıyor. Yayınlanan makaleye göre, pipeline yeni yağ hücrelerinin oluşmasını da engelliyor ve bunu yaparak yağlanmayı kontrol altında tutmaya yardım eden bir metabolik zincir tepkia neden oluyor.
8. Tarçın
Araştırmaya göre, tarçın glikozun hücreler içinde hareketine yardım eder, bu sayede yemekten sonra yaşanan insülin (bir yağ depolama hormonu) dalgalanmalarını engeller.
√Bal ve Tarçın İle Hazırlanan Mucizevi Kür