İçindekiler
Zeytin yaprağı çayı faydaları ile birçok hastalığa şifa olmaktadır. Şeker hastalığından kansere, mantardan uçuklara kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Zeytin yaprağı metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlayarak zayıflamayı destekleyici ürün olarak kullanılmaktadır.
Zeytinin faydaları tüm tarih boyunca kullanılmış ve birçok millet tarafından zeytin ağacı ölümsüz ağaç olarak nitelendirilmiştir. Aslında zeytinin faydaları tüm bunların haricinde neredeyse herkes tarafından bilinmekte ve şifalı bitkilere ilgisi olan herkes tarafından da birçok hastalıkta hem zeytine hem de zeytinyağına müracaat edilmektedir. Bu yüzden zeytinin ve zeytinyağının faydaları konusuna değinmeden zeytin yaprağı çayı faydaları, zeytin yaprağı çayı zayıflatır mı ve zeytin yaprağı çayını kimler içemez konularına geçeceğiz. Zeytin yaprağı çayı Saraçoğlu ve canan Karatay tarafından sürekli olarak dile getirilen birçok hastalığın tedavisinde önerdikleri bir ürün olduğunu da belirtelim.
Zeytin Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?
Zeytin yaprağı çayını kuru zeytin yaprakları ile hazırlayabileceğiniz gibi taze zeytin yapraklarıyla da hazırlayabilirsiniz. İkisinin de özellikleri ve faydaları aynıdır, ancak zeytin yaprağı çayı yorumları bazen tat farkı olduğu yönünde olabilmektedir. Zeytin ağaçları sürekli yeşil olduğu için her iki yöntemi de rahatlıkla deneyebilirsiniz. Kuru yada yeşil fark etmez her iki yaprağı da aynı yöntemle deneyebilirsiniz.
Bir bardak kaynamış su içerisine iki üç çay kaşığı zeytin yaprağı ekleyerek on dakika kadar demleyin. Ardından süzerek kullanabilirsiniz. Zayıflamak için kullanılacağı zaman içerisine biraz limon ekleyebilirsiniz. Tatlandırıcı için çok az bak eklemek yeterli olacaktır.
Zeytin Yaprağı Çayı Faydaları
- Çok etkili bir antioksidandır ve bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
- Birçok kanser türüne karşı vücudu koruyucu özelliği bulunmaktadır.
- Kalp rahatsızlıklarına ve damarlarda meydana gelebilecek hastalıklara karşı vücudu korumaktadır.
- Yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlamaktadır. Kesi sebebiyle oluşan yaralarda kullanımı önerilmektedir.
- Özellikle kış dönemlerinde vücutta oluşan mikropları yok etmekte çok faydalıdır. Kışın hastalıklara yakalanmak istemiyorsanız zeytin yaprağı çayını mutlaka içmelisiniz.
- Vücutta mantar oluşumunu önlemekte ve var olan mantarların iyileşmesini sağlamaktadır.
- Sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasını sağlamakta ve bağırsak problemlerinin önüne geçmektedir.
- Düzenli tüketilen zeytin yaprağı çayı kabızlık problemine iyi gelmektedir.
- Hücrelerin yenilenmesini sağlamakta ve özellikle yaşa bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklıkları gidermekte ve vücudu yenilemektedir.
- Vitamin eksikliği bulunanlara zeytin yaprağı çayı tüketimi önerilmektedir. İçeriğinde zengin miktarlarda vitamin barındırmaktadır.
- İnsülin direncini arttırmakta ve kan şekerinin düşmesini sağlamaktadır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken, eğer bir ilaç kullanıyorsanız etkisi arttıracağından mutlaka doktor kontrolünde kullanmanızdır. Eğer ilaç kullanmıyorsanız gönül rahatlığıyla içebilirsiniz.
- Yüksek tansiyon bulunanlara zeytin yaprağı çayı önerilmektedir. Etkili bir tansiyon düşürücü çaydır.
- Kemik erimesi ve romatizma rahatsızlıklarında tedavi amaçlı kullanılmaktadır.
- Vücudu rahatlatıcı özelliği bulunmaktadır. Yorgun geçen bir günün ardından bir bardak zeytin yaprağı çayı içmek sizi rahatlatacaktır.
- Kolesterolün sağlıklı seviyelerde kalmasını sağlamaktadır.
- Ateş düşürücü özelliği bulunmaktadır. Bir zamanlar zeytin yaprağı şurupları ateş düşürücü olarak satılmaktaydı.
- Mide sağlığı için çok faydalıdır. Mide rahatsızlığına yol açan mikropları yok etmektedir.
- Karaciğerde yağ oluşumunu önlemekte ve alkol nedeniyle ortaya çıkan karaciğer rahatsızlıklarında zeytin yaprağı çayı önerilmektedir.
- Parkinson ve Alzheimer gibi sinir rahatsızlıklarına karşı vücudu korumaktadır.
- Güneşin zararlı ışınlarına karşı vücudu korumaktadır.
- Zeytin yaprağı çayının beyni toksinlere karşı koruyucu özelliği bulunmaktadır.
- Doğal bir ağrı kesici özelliği bulunmaktadır.
- Özellikle dudak bölgesinde oluşan uçuklara karşı faydalandır. Çayını tüketebileceğiniz gibi problemli bölgeye sürerek kullanabilirsiniz.
- Doğal bir iltihap sökücü çaydır.
- Ağrı kesici özelliklerinden biri de diş ağrısına iyi gelmesidir. Zeytin yaprağı çayını diş ağrılarında gargara yaparak kullanabilirsiniz.
- Kandaki pıhtılaşmanın önüne geçer ve kanın sağlıklı bir akışkanlıkta olmasını sağlar.
Zeytin Yaprağı Çayı Zayıflatır Mı?
Zeytin yaprağı çayı zayıflamak için kullanılabilecek etkili şifalı çaylar arasındadır. Birçok yönden zayıflamayı desteklemektedir. Tokluk hissi oluşturarak daha az yemek yemeyi sağlamakta ve özellikle tatlı krizlerinin önüne geçerek zayıflamaya büyük destek sağlamaktadır.
Zeytin yaprağı çayı içerisinde bulunan oleuropein maddesi sayesinde yağların yakılmasını sağlamaktadır ve kilo vermeyi daha kolay hale getirmektedir.
Sindirim sisteminin daha sağlıklı çalışmasını sağlayarak şişkinlik ve benzeri konularda fayda sağlamakta ayrıca bağırsakların direncini arttırarak vücudun kilo tutmasının önüne geçmektedir.
Zeytin Yaprağı Çayı Kaç Gün İçilmeli?
Zeytin yaprağı çayı kilo vermeyi destekleyici ürünlerden biridir. Tek başına zeytin yaprağı çayını bir diyet ürünü olarak düşünmeyin. Sadece zeytin yaprağı çayı içerek zayıflamak mümkündür ancak bu uzun soluklu bir iştir. Bu sebeple belirli gün vererek zeytin yaprağı çayı içilmesini belirtmek yanlıştır. Bunun yerine günde iki bardaktan fazla çay içmemeyi önermek daha uygun olur.
Zeytin Yaprağı Çayı Aç Mı Tok Mu İçilir
Zeytin yaprağı çayını bir hastalık için kullanacağınız zaman aç yada tok içmeniz önemli değildir. Ancak bit çaylarında genel tüketim ve önerilen tüketim şekli tok olarak kullanılmasındır. Eğer zayıflamak için kullanacaksanız aç karnına tüketilmesi hem bağırsaklarınızın daha rahat çalışmasını hem de şişkinlik probleminin önüne geçmenizi sağlayacaktır.
Zeytin Yaprağı Çayını Kimler İçemez
Zeytin yaprağı çayının bilinen bir yan etkisi bulunmamaktadır ancak bir hastalık sebebiyle kullanacaksanız ve ilaç alıyorsanız aldığınız ilacın etkisini arttırabilmekte ve buda vücuda zarar verebilmektedir. Bu tür durumlarda doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz.
Hamile bayanlar ve emziren anneler üzerine etkisi ile ilgili bilinen bir araştırma bulunmamaktadır. Bu sebeple emziren annelere ve hamile hanımlara önerilmemektedir.